Gepubliceerd 23 februari 2024

Acht nieuwe menstruatieuitgiftepunten

Het college heeft een jaar geleden van de gemeenteraad de opdracht gekregen in het kader van armoedebestrijding gratis menstruatieproducten te gaan verstrekken. De gemeente heeft welzijnsorganisatie SAM bereid gevonden om 8 menstruatieuitgiftepunten (MUP’s) in te richten en te beheren. Deze zijn bedoeld voor alle meisjes en vrouwen die geen menstruatieproducten kunnen betalen en daardoor niet kunnen deelnemen aan activiteiten zoals school en sport. De uitgiftepunten komen in de Huizen van Alles en de jongerencentra.

Het armoedefonds heeft berekend dat de materiaalkosten voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ongeveer 12.000 euro per jaar zijn. Zodra de uitgiftepunten zijn ingericht, zal de gemeente hierover communiceren. De gemeente gaat, nadat 75% van de producten zijn afgenomen, samen met Sam evalueren of het project is geslaagd en kan worden voortgezet. Wanneer er verbeterpunten zijn, zullen deze worden doorgevoerd.

In Bodegraven is al een MUP. Dit is een initiatief van de Gereformeerde Gemeente aan de Dronensingel.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN