Gepubliceerd 23 februari 2024

Acht nieuwe menstruatieuitgiftepunten

Het college heeft een jaar geleden van de gemeenteraad de opdracht gekregen in het kader van armoedebestrijding gratis menstruatieproducten te gaan verstrekken. De gemeente heeft welzijnsorganisatie SAM bereid gevonden om 8 menstruatieuitgiftepunten (MUP’s) in te richten en te beheren. Deze zijn bedoeld voor alle meisjes en vrouwen die geen menstruatieproducten kunnen betalen en daardoor niet kunnen deelnemen aan activiteiten zoals school en sport. De uitgiftepunten komen in de Huizen van Alles en de jongerencentra.

Het armoedefonds heeft berekend dat de materiaalkosten voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ongeveer 12.000 euro per jaar zijn. Zodra de uitgiftepunten zijn ingericht, zal de gemeente hierover communiceren. De gemeente gaat, nadat 75% van de producten zijn afgenomen, samen met Sam evalueren of het project is geslaagd en kan worden voortgezet. Wanneer er verbeterpunten zijn, zullen deze worden doorgevoerd.

In Bodegraven is al een MUP. Dit is een initiatief van de Gereformeerde Gemeente aan de Dronensingel.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN