23 mei 2023

Zomerse opblaasartikelen apart inzamelen en recyclen

Heeft u thuis een lekke strandbal of lek opblaasfiguur liggen? Kapotte opblaasartikelen kunt u apart inleveren bij de milieustraat. Van 15 mei tot eind oktober staat hiervoor een speciale container op de milieustraat in Bodegraven.

Zo krijgen uw kapotte opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een slipper, tuinslang of schoenzool. Het gaat om bijvoorbeeld zwembanden, opblaasfiguren, strandballen en (kleinere) zwembadjes. Opblaasartikelen die bedoeld zijn voor waterpret én die met de mond opgeblazen kunnen worden. Cyclus zamelt de zomerse opblaasartikelen in op de milieustraten. U kunt de opblaasartikelen tot en met eind oktober inleveren.

Recycling

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Hierdoor worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld een tuinslang, slipper en schoenzool. Zo werken we samen aan een circulaire economie.

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu