Gepubliceerd 22 oktober 2023

Weinig vertrouwen in haalbaarheid businesscase Evertshuis

Om te besparen op de onderhoudskosten van het Evertshuis, wil het college het oude deel van het Evertshuis verkopen. Omdat er dan geen ruimte meer is voor de muziekschool, moet er aan de zijkant een nieuw stuk worden aangebouwd van twee verdiepingen. Om ruimte te creëren voor de dorpshuisfunctie, moet het terras worden overkapt en het klantencontactcentrum (KCC) terug naar het gemeentehuis. Dit voorstel kan niet op de steun rekenen van Burgerbelangen, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA. Zij dienen a.s. woensdag tijdens de raadsvergadering een amendement in en een motie waarin wordt opgeroepen om het KCC in het Evertshuis te houden.

Het amendement werd al aangekondigd tijden de commissie Bestuur en Financiën van 11 oktober j.l.

Jacob Biemond van de SGP uitte ook zijn twijfels over de haalbaarheid van de businesscase.

Robin Borg (BBR) stelde kritische vragen over de financiële uitgangspunten die werden opgevoerd als onderbouwing van het plan. Hij wees ook op een aantal afwijkende getallen in de bijlagen. De vragen over de financiën waren zo technisch dat de ambtelijke ondersteuning deze moest beantwoorden. Er bleken inderdaad wat fouten in de bijlagen te staan. Wethouder Elly de Vries gaf aan dat alle financiële vragen pas beantwoord kunnen worden in mei 2024, als de businesscase is berekend. Daar vraagt zij toestemming voor aan de raad. De businesscase wordt gemaakt door een externe projectleider die betaald wordt uit het reguliere personeelsbudget.

Els Oliwkiewicz (CU) vroeg zich af of de investering voor een aanbouw wel nodig is om het concept storyhouse te kunnen laten slagen. Ze vind dat het vertrek van het KCC geen positieve invloed heeft op het slagen van het concept, dat pas kan slagen als het veel bezoekers oplevert..

Lokaal Liberaal, het CDA, de VVD en de D66 waren positief over het voorstel en willen eerst het resultaat van de businesscase afwachten.

Tekst Anneke Bekker
Bron Raadsinformatiesysteem

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN