27 februari 2010

ToN doet mee aan verkiezingen Bodegraven-Reeuwijk

Ex-fractievoorzitter van de VVD Jan Schouten, organiseert namens Trots Op Nederland (ToN) de afdelingen in de kieskring Leiden. Hij vertelde tijdens de uitzending van Politiek Café van afgelopen vrijdag, dat er een afdeling van TON komt in Bodegraven-Reeuwijk.

Zodra er een afdelingsbestuur is, zal de kandidatenlijst worden samengesteld. De kandidatenlijsten moeten in september worden ingeleverd. Omdat de afdeling nog niet bestaat, zijn er nog geen leden die de kandidaten kunnen kiezen en zullen de kandidaatraadsleden en kandidaatlijsttrekker door het bestuur worden aangesteld. Over vier jaar kiezen de leden de kandidaten.

Het programma van TON zal over ongeveer drie maanden bekend zijn. Het bevat de grondbeginselen van de landelijke partij. Volgens Schouten wijkt TON af van de andere partijen omdat de partij niet met de rug naar de burgers staat. Ton gaat naar de burgers toe en maakt op basis van wat de burgers willen een beleid en programma.

De kritiek van Schouten op de huidige politiek is dat raadsleden zich te veel bezighouden met dagelijkse problemen en zich onvoldoende richten op lange termijn beleid. Wethouders die het beleid moeten uitvoeren, zijn in de praktijk vaak politieke mensen die niet per definitie deskundig zijn op het gebeid van de hen toegewezen aandachtgebieden. Hij vindt dat het dualisme daarom niet goed werkt.

Toen Rita Verdonk in 2006 de VVD moest verlaten, terwijl ze 600.000 voorkeurstemmen had, is de heer Schouten haar gevolgd. Hij vindt dat de VVD toen onvoldoende naar de burgers luisterde en werd lid van TON.

Als de ChristenUnie (CU) en de Staatkundig Gereformeerde Partij ( SGP) ieder met een eigen kieslijst komen, doen er dus minstens negen partijen mee aan de gemeenteraadverkiezingen in november. In maart hoeven de inwoners van Bodegraven en Reeuwijk niet naar de stembus. De verkiezingen zijn uitgesteld tot november omdat er per 1 januari 2011 een fusie is en er dan toch een nieuwe gemeenteraad gekozen moet worden.

De uitzending van Politiek Cafe kunt u afluisteren bij uitzending gemist, te vinden onder de knop radio bovenaan de website.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu