Gepubliceerd 14 juni 2023

Stijging gemeentelijke lasten met 4,3%

De gemeentelijke lasten zullen de komende tijd verder stijgen, met naar verwachting 4,2 procent. Uit de Kadernota blijkt weliswaar dat de financiële positie van Bodegraven-Reeuwijk iets verbeterd, maar vooralsnog geen reden tot juichen geeft. Het college van Ben W, dat in deze Kadernota jaarlijks een tussenstand geeft, spreekt nadrukkelijk van “noodzakelijke maatregelen op koers te blijven richting financieel herstel.”

Want, zo stelt het college: ”Door de hoge inflatie en prijsstijgingen in het afgelopen jaar zijn ten opzichte van de begroting 2023 extra maatregelen nodig om de noodzakelijke verbetering van de positie van de gemeente te realiseren.” Doelstelling blijft om de leningenportefeuille in 2026 terug te brengen tot maximaal 144 miljoen euro. Die schuld bedroeg eind vorig jaar 155 miljoen euro. De eerste meevaller is al geboekt: doordat over 2022 9 miljoen euro overbleef kan worden bespaard op nieuwe leningen.

Eerlijke verdeling

Wat betreft de maatregelen wordt gesproken over “een eerlijke verdeling van de pijn, het nog kritischer kijken naar de eigen exploitatie en het zoveel mogelijk blijven uitvoeren van de ambities uit het coalitieakkoord en collegeprogramma ‘Eerlijk aan de slag’.”

Bron Kadernota 2024 – 2027
Redacteur Henri Stolwijk

Lees ook Eerste honk bereikt, op naar financieel herstel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN