Restafval per inworp contactloos betalen

De techniek waar het systeem met de huidige afvalpasjes gebruik van maakt is verouderd. Het college stelt voor om contactloos betalen te introduceren. Voor iedere storting van restafval kan de container geopend worden met behulp van een bankpas of mobiele telefoon.

Mensen die geen inwoner zijn van Bodegraven-Reeuwijk, zoals toeristen of arbeidsmigranten, kunnen met behulp van contactloos betalen ook hun restafval in de ondergrondse container gooien. Inwoners krijgen geen container meer toegewezen maar bepalen zelf bij welke container ze hun restafval aanbieden. Er komt geen rekening meer achteraf want er wordt direct bij iedere storting afgerekend.

Er zal nog onderzoek gedaan worden naar een kostendekkend tarief zodat de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk niet via het vastrecht meebetalen voor de kosten die gastgebruikers maken. In Utrecht is ervaring opgedaan met contactloos betalen voor restafval.

Inwoners die niet zelf hun restafval kunnen wegbrengen omdat ze minder valide zijn, mogen nog wel gebruik maken van een afvalpas, zodat ze niet hun bankpas of mobiele telefoon hoeven uit te lenen aan iemand anders die voor hen het restafval wegbrengt.

Lees ook: Discussie over restafval naar container

0 Shares
Sluit Menu