14 april 2010

Reeuwijks Belang en Beter Bodegraven bundelen hun krachten

De samenwerking tussen de lokale partijen Reeuwijks Belang en Beter Bodegraven is een feit.
Op 24 november a.s. kan de kiezer stemmen op een partij die de belangen in hun woonomgeving slagvaardig gaat verdedigen. De partijen behouden hun eigen naam/bestuur en verbinden zich met elkaar via 1 lijst.

Er is de afgelopen maanden inhoudelijk flink geïnvesteerd in deze samenwerking en zowel de besturen als de fracties zijn er van overtuigd dat deze verbintenis veel voordeel biedt.
Het samengaan geeft de lokale partijen een sterke positie in de politieke arena van de nieuwe gemeente. Het biedt een gunstige uitgangspositie om collegeverantwoordelijkheid te dragen in de komende raadsperioden.

Beide partijen staan voor sterk sociaal beleid, bescherming van ons kostbare groen én ons Groene Hart en het vaststellen van gemeentelijke ambities binnen de financiële mogelijkheden.
Ook bundelen zij met hun samenwerking de kennis over de verschillende kernen, waardoor belangen van alle inwoners krachtig worden vertegenwoordigd.

Beide partijen zullen de komende tijd intensief benutten om de nieuwe gezamenlijke koers verder uit te zetten.

Het samengaan van lokale partijen verschilt van fusies van de partijen met landelijke vertegenwoordiging. Lokale partijen kunnen onafhankelijk en open de samenwerking opzoeken. Omdat het gevoel ontstond dat Beter Bodegraven en Reeuwijks Belang echt goed bij elkaar passen, is de samenwerking van nature ontstaan.

Als lijst 1 zal de partij vol vertrouwen de verkiezingen ingaan die op 24 november 2010 in onze gemeenten plaatsvinden.

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu