6 oktober 2009

Reeuwijk geeft de voorkeur aan Bodegraven-Reeuwijk

De Reeuwijkse gemeenteraad heeft 5 oktober besloten om een motie in te dienen met daarin het voorstel om de werknaam Bodegraven-Reeuwijk te handhaven. De raad kwam tot dit besluit omdat de gemeenteraden van Bodegraven en Reeuwijk geen overeenstemming hebben bereikt over de naam.


De naam Bodegraven, zoals voorgesteld door de gemeenteraad van Bodegraven, ligt in Reeuwijk nog erg gevoelig. De raad geeft in de motie aan, dat het voor het fusieproces beter is om het besluit over de naam uit te stellen tot 2012, een jaar na de aanstelling van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente.

Normaal gesproken wordt wanneer de gemeenteraden het niet eens worden over de naam, de naam van de grootste kern gekozen. In dit geval is dat Bodegraven. Maar de staatssecretaris heeft als werknaam gekozen voor Bodegraven-Reeuwijk en deze naam ook opgenomen in het wetsvoorstel. Daarom heeft de gemeenteraad van Reeuwijk er vertrouwen in dat de motie zal worden aangenomen.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu