10 december 2009

ReBo-commissie zegt verbeteringen toe

De voorzitter van de ReBo-commissie, wethouder Vroomen, heeft tijdens de afgelopen ReBo-commissievergadering toegezegd:

  • De vele detaillistische vragen die gesteld zijn door mevrouw Xandra de Groot (Reeuwijks Belang) en de heer Jaap Arens (Beter Bodegraven) over oorzaken en gevolgen van de vertraging van het ambtelijke fusieproces,  48 uur voor de raadsvergadering van 17 december schriftelijk te beantwoorden.
  • Maandelijks een nieuwsbrief te schrijven over de voortgang van het fusieproces, die ter bespreking naar de ReBo-commissie en ter informatie naar de beide gemeenteraden zal worden gestuurd.
  • Een raadsbesluit voor te bereiden waarin staat dat de ambtelijke fusie niet 1 januari 2010 moet zijn afgerond maar 1 september 2010.

Daarmee kwam de heer Vroomen tegemoet aan de onvrede van de vertegenwoordigers van de partijen SGP, CU, SGP/CU, Reeuwijks Belang, Beter Bodegraven en VVD.
De partijen waren ontevreden over de wijze waarop

  • de stuurgroep sturing heeft gegeven aan het ambtelijke fusieproces,
  • de commissie eigenhandig de streefdatum van de ambtelijke fusie had verschoven van 1 januari naar 1 september 2010 en
  • de commissie tot nu toe verantwoording heeft afgelegd aan de raad.

De vertegenwoordigers van GroenLinks, PvdA en CDA vertrouwen er op dat de ReBo-stuurgroep de opdracht van de gemeenteraden om op 1 januari 2011 de bestuurlijke fusie te realiseren, naar wens zal uitvoeren. De bestuurlijke fusie is pas geslaagd als ook de ambtelijke fusie op tijd is afgerond.

Om de ambtelijke fusie 1 september 2010 te realiseren, zullen er sneller besluiten genomen moeten worden die mogelijk weerstand oproepen bij de betrokken ambtenaren. Er is al een tijdelijke projectleider als adviseur aan het werk, die als kwartiermaker kan worden aangesteld zodra de raad daarmee instemt.

De kwartiermaker die in september was aangesteld, was ook beoogd Algemeen Directeur en zou na de fusie de baas worden van de gemeenteambtenaren. Volgens de heer Oskam (SGP/CU Reeuwijk) een onmogelijke opdracht. 

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu