13 september 2009

ReBo-commissie verdeeld over nieuwe gemeentenaam

De ReBo-commissie boog zich afgelopen woensdag over de nieuwe naam van de gemeente die ontstaat na de fusie in 2011 tussen Reeuwijk en Bodegraven.


Een speciaal door de gemeenteraad ingestelde Commissie Naamgeving liet zich inspireren door 220 ingestuurde suggesties. Zij stelde uiteindelijk vier namen voor:
Bodegraven,
Bodegraven-Reeuwijk,
Reeuwijk-Bodegraven en
Rijn en Wiericke.
De VVD Reeuwijk en Reeuwijks Belang pleitten voor de naam Wiericke, waarna deze werd toegevoegd.

De meerderheid van de partijen in Bodegraven koos voor de naam Bodegraven. In Reeuwijk ging de voorkeur uit naar namen gelieerd aan Wiericke, zoals Wiericke, en Rijn en Wiericke. De gemeenteraden nemen op 1 en 5 oktober een besluit.

De Stuurgroep maakt het besluit van de raad kenbaar aan de Minister van Binnenlandse Zaken voor 1 november a.s., zodat de Minister het besluit nog kan meenemen in het wetsvoorstel.

Mochten de gemeenteraden het begin oktober niet eens worden over de nieuwe naam, dan is dat het besluit dat kenbaar wordt gemaakt aan de Minister. In dat geval wordt de naam automatisch Bodegraven vanaf 1 januari 2011: de naam van de grootste gemeente. Dit is bij wet zo bepaald. De nieuwe raad kan dan vanaf een jaar na de fusie een nieuwe naam kiezen.

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu