Gepubliceerd 7 maart 2010

Raad stemt in met plan rondweg Reeuwijk-Brug

De raad van Reeuwijk heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering van 1 maart, ingestemd met het verkeerscirculatieplan. De rondweg om Reeuwijk-Brug maakt daarvan deel uit. Door de aanleg van de rondweg zal het verkeer over de Raadhuisweg en Zoutmanstraat naar verwachting met 66% afnemen.

Waar Bodegraafse automobilisten nu via een viaduct de A12 oversteken richting Oude Tol, zal er volgens het plan op de Goudseweg tussen de Fortuijnrotonde en het viaduct over de A12 een nieuwe rotonde worden aangelegd.

In plaats van links het viaduct over, blijft het verkeer rechtdoor rijden ten westen van de snelweg en gaat pas bij de Nieuwdorperweg onder de snelweg door. Parallel aan de oostelijke kant van de A12, tussen Nieuwdorperweg en de Plaswijckweg zal een nieuwe weg worden aangelegd die uiteindelijk afbuigt naar de Bodegraafsestraatweg.

De snelste route voor automobilisten van Bodegraven naar Gouda en weer terug, is nu nog via Reeuwijk-Brug. Bodegravers die naar het Groene Hart ziekenhuis gaan, in Gouda werken of winkelen, maken gebruik van deze route.

Doordat de oprit van de A12 bij de Goudse poort vanuit Gouda slecht bereikbaar is, doordat al het verkeer uit Gouda daar samenkomt, gaan veel Gouwenaren via Reeuwijk-Dorp bij Bodegraven de A-12 op.

Het is daardoor erg druk geworden op de Raadhuisweg en Zoutmanstraat. Er rijden gemiddeld 16.000 auto’s per dag over de weg, waarvan maar 33% bestemmingsverkeer is.

Tegenstanders van de rondweg verwachten dat de verkeersoverlast op de Raadhuisweg en Zoutmanstraat automatisch zal verminderen, zodra de verbeteringen op de A12 in 2014 zijn gerealiseerd. Zie ook onderstaand filmpje.

Volgens de planning kan er in 2011 gestart worden met de aanleg van de rondweg. Eind maart zal de financiële paragraaf aan het plan worden toegevoegd. Naar verwachting gaat de rondweg 15 miljoen kosten.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN