7 maart 2010

Raad stemt in met plan rondweg Reeuwijk-Brug

De raad van Reeuwijk heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering van 1 maart, ingestemd met het verkeerscirculatieplan. De rondweg om Reeuwijk-Brug maakt daarvan deel uit. Door de aanleg van de rondweg zal het verkeer over de Raadhuisweg en Zoutmanstraat naar verwachting met 66% afnemen.

Waar Bodegraafse automobilisten nu via een viaduct de A12 oversteken richting Oude Tol, zal er volgens het plan op de Goudseweg tussen de Fortuijnrotonde en het viaduct over de A12 een nieuwe rotonde worden aangelegd.

In plaats van links het viaduct over, blijft het verkeer rechtdoor rijden ten westen van de snelweg en gaat pas bij de Nieuwdorperweg onder de snelweg door. Parallel aan de oostelijke kant van de A12, tussen Nieuwdorperweg en de Plaswijckweg zal een nieuwe weg worden aangelegd die uiteindelijk afbuigt naar de Bodegraafsestraatweg.

De snelste route voor automobilisten van Bodegraven naar Gouda en weer terug, is nu nog via Reeuwijk-Brug. Bodegravers die naar het Groene Hart ziekenhuis gaan, in Gouda werken of winkelen, maken gebruik van deze route.

Doordat de oprit van de A12 bij de Goudse poort vanuit Gouda slecht bereikbaar is, doordat al het verkeer uit Gouda daar samenkomt, gaan veel Gouwenaren via Reeuwijk-Dorp bij Bodegraven de A-12 op.

Het is daardoor erg druk geworden op de Raadhuisweg en Zoutmanstraat. Er rijden gemiddeld 16.000 auto’s per dag over de weg, waarvan maar 33% bestemmingsverkeer is.

Tegenstanders van de rondweg verwachten dat de verkeersoverlast op de Raadhuisweg en Zoutmanstraat automatisch zal verminderen, zodra de verbeteringen op de A12 in 2014 zijn gerealiseerd. Zie ook onderstaand filmpje.

Volgens de planning kan er in 2011 gestart worden met de aanleg van de rondweg. Eind maart zal de financiële paragraaf aan het plan worden toegevoegd. Naar verwachting gaat de rondweg 15 miljoen kosten.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu