Gepubliceerd 2 juli 2023

Oud-wethouder Lenderink uit Gouda Gast uit de Streek

Oud-wethouder Herman Lenderink is a.s. maandag 3 juli om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6. De 88-jarige Gouwenaar groeide op in Almen, dat ligt ten oosten van Zutphen in de Achterhoek. Hij was vijf jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. In 1939 werden er al allerlei maatregelen genomen die verband hielden met de dreigende inval. De bevrijding door de Canadezen en het terugtrekkende Duitse leger hebben grote indruk op hem gemaakt. Op Bevrijdingsdag is hij jarig. Dat we de oorlog niet moeten vergeten is zijn missie. Hij vertelt daarover ook op scholen.

Oud-wethouder Herman Lenderink

Het interview wordt op dinsdagavond 4 juli om 22.00 uur en zondagavond 9 juli om 18.00 uur herhaald.

Redacteur Gerrit Schinkel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN