30 oktober 2020

Ontdek, proef en beleef Bodegraven-Reeuwijk

In Bodegraven-Reeuwijk valt veel te ontdekken. Tweewekelijks geeft Saskia de Wit van stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk tips om zo’n unieke plek in onze gemeente te ontdekken.

Onze gemeente telt vier musea. Het Kaasmuseum toont de kaashistorie van Bodegraven. Want de boerenkaas uit Gouda en omgeving is wereldberoemd, maar dat al sinds het einde van de 19e eeuw in Bodegraven de kaas in de kaaspakhuizen ligt te rijpen, is tot op heden ten dage minder bekend. In het museum is door voorwerpen, boeken en films te zien hoe boerenkaas wordt gemaakt. Jongeren kunnen met een kaastablet in de hand hun eigen interactieve rondleiding volgen.

foto: Kaasmuseum Bodegraven-Reeuwijk

Uiteraard neemt het Kaasmuseum de maatregelen rondom het Coronavirus in acht. Informatie over reserveren, openingstijden en de maatregelen staan op de website (http://kaasmuseum.org/corona) van het Kaasmuseum vermeld.

Het Kaasmuseum Bodegraven biedt in samenwerking met Kaasboerderij de Graaf een aantrekkelijk arrangement aan voor groepen van 6 tot 10 personen. (In verband met de coronamaatregelen is momenteel het maximale aantal van 10 personen toegestaan). Het arrangement combineert een bezoek aan een kaasboerderij met een bezoek aan het museum.

Het boeken van dit arrangement kan bij de Kaasboerderij de Graaf. Op hun website (https://www.kaasboerderijdegraaf.nl/) vind je de informatie over reserveren, openingstijden, contactgegevens en de maatregelen rondom het Coronavirus.

Saskia de Wit

0 Shares
Sluit Menu