Gepubliceerd 12 mei 2023

OKÉ-Miniclub van start!

Op woensdag 10 mei is de OKÉ-Miniclub van start gegaan. Het doel van de OKÉ-Miniclub is jonge kinderen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, in hun taalontwikkeling te stimuleren en ouders handvatten te geven hoe zij hun kinderen hierin actief kunnen ondersteunen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor de ontwikkeling van een kind. Deze club geeft daar op een laagdrempelige manier invulling aan.

 
De club is een samenwerking tussen Bureau Bousa, Bibliotheek de Groene Venen en het Evertshuis. Na een kort welkom door wethouder van cultuur Elly de Vries werd de groep jonge kinderen van 2 en 3 jaar, samen met hun ouders, door Naziha Bakkali voorgelezen uit het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis van schrijver en illustrator Petr Horáček. Daarna werd naar aanleiding van het verhaal een creatieve activiteit georganiseerd door kunstenaar Renske Koster.  

De OKÉ-Miniclub vindt in totaal zes keer plaats. Elke week wordt een boek voorgelezen waarna de kinderen en hun ouders onder professionele begeleiding een leuke activiteit doen. Dit wordt ingevuld vanuit creativiteit, muziek of beweging.

 Er is grote behoefte aan taalondersteuning bij jonge kinderen uit meertalige gezinnen of gezinnen waar sprake is van laaggeletterdheid. De VoorleesExpress van Bureau Bousa, die daarin deze kinderen helpt, kent een lange wachtlijst. Om deze kinderen sneller tegemoet te komen is besloten deze pilot te organiseren, zodat meer kinderen ondersteuning kunnen krijgen. Bij succes wordt de OKÉ-Miniclub herhaald. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN