12 mei 2023

OKÉ-Miniclub van start!

Op woensdag 10 mei is de OKÉ-Miniclub van start gegaan. Het doel van de OKÉ-Miniclub is jonge kinderen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, in hun taalontwikkeling te stimuleren en ouders handvatten te geven hoe zij hun kinderen hierin actief kunnen ondersteunen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor de ontwikkeling van een kind. Deze club geeft daar op een laagdrempelige manier invulling aan.

 
De club is een samenwerking tussen Bureau Bousa, Bibliotheek de Groene Venen en het Evertshuis. Na een kort welkom door wethouder van cultuur Elly de Vries werd de groep jonge kinderen van 2 en 3 jaar, samen met hun ouders, door Naziha Bakkali voorgelezen uit het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis van schrijver en illustrator Petr Horáček. Daarna werd naar aanleiding van het verhaal een creatieve activiteit georganiseerd door kunstenaar Renske Koster.  

De OKÉ-Miniclub vindt in totaal zes keer plaats. Elke week wordt een boek voorgelezen waarna de kinderen en hun ouders onder professionele begeleiding een leuke activiteit doen. Dit wordt ingevuld vanuit creativiteit, muziek of beweging.

 Er is grote behoefte aan taalondersteuning bij jonge kinderen uit meertalige gezinnen of gezinnen waar sprake is van laaggeletterdheid. De VoorleesExpress van Bureau Bousa, die daarin deze kinderen helpt, kent een lange wachtlijst. Om deze kinderen sneller tegemoet te komen is besloten deze pilot te organiseren, zodat meer kinderen ondersteuning kunnen krijgen. Bij succes wordt de OKÉ-Miniclub herhaald. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu