Nieuw voorstel voor financiering aula

Willem Zuyderduyn (VVD) stelde afgelopen woensdag in de commissie Bestuur en Financiën voor om de aula bij begraafplaats De Tempel op kosten van de gemeente af te bouwen. Omdat de gemeente geen eigenaar van de aula wil blijven, stelde hij voor om een huurkoopovereenkomst aan te bieden aan de begrafenisondernemer.

Wethouder Oskam vindt het een goed idee en beloofde om dat voorstel voor de raadsvergadering van 27 mei op grote lijnen in een memo uit te werken. Hij waarschuwde wel dat de gemeenteraad volgens dit voorstel een hoger krediet beschikbaar moet stellen dan volgens het huidige voorstel. Het financiële risico is voor de gemeente bij huurkoop kleiner dan bij een garantstelling.

Volgens het huidige voorstel zou er door de gemeente een overbruggingskrediet verstrekt worden van 550.000 euro voor vijf jaar. De ondernemer zou in die tijd een financiering bij de bank kunnen regelen met gemeentegarantie. Volgens Willem Zuyderduyn is de aanname gedaan dat de looptijd van de hypotheek 30 jaar is. Volgens hem is dat niet realistisch. De looptijd van de hypotheek zal volgens hem 20 jaar zijn en in die situatie kan de ondernemer de aflossing en rente niet opbrengen.

De gemeente heeft de begraafplaats helemaal opgeknapt en een parkeerplaats aangelegd. Alleen de aula is nog niet afgebouwd omdat de ondernemer de financiering niet rond kon krijgen.

8 Shares
Sluit Menu