Minder overlast van vliegverkeer Schiphol

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) stelt in december voor Schiphol een verlegde vertrekroute in vanaf de Kaagbaan. Deze maatregel moet de geluidsoverlast in Reeuwijk-Brug en Gouda terugdringen.

De route, die boven Bodegraven iets naar het oosten wordt verlegd, is op verzoek van de gemeente ontwikkeld in samenwerking met de Omgevingsraad Schiphol. Vliegtuigen komen hierdoor niet meer over Bodegraven en vliegen verder ten oosten van Reeuwijk-Brug en Gouda, zodat ook daar de geluidshinder afneemt.

LVNL beloofde dit voorjaar dat de route in ieder geval ingesteld kon worden na de invoer van een nieuw systeem voor luchtverkeersleiding (iCAS) in de winter van 2022-2023. Men had aangegeven eerder daartoe over te gaan, wat nu is gelukt.

“Ook in deze tijd waarin door de coronapandemie het verkeersaanbod sterk is verminderd, blijft LVNL zich inspannen om geluid en emissies (uitstoot van schadelijke stoffen) in de omgeving van Schiphol terug te dringen” zegt LVNL-topman Michiel van Dorst. Volgens hem is bij de ontwerp- en besluitvorming nauw en goed samengewerkt met bewoners en lokale bestuurders.

0 Shares
Sluit Menu