Gepubliceerd 14 februari 2023

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van start in Bodegraven-Reeuwijk

Wethouder Dirk-Jan Knol gaf dinsdagmiddag bij ‘De Buren’ op het Raadhuisplein het startschot van de door de overheid gestarte landelijke actie MDT (Maatschappelijke DienstTijd) waarbij jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans krijgen om gedurende een aantal weken tot maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander. “Iets betekenen voor een ander zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is dat in de praktijk niet altijd. Ik ben dan ook trots op de jongeren die meedoen met dit project” aldus de wethouder.

Anouk Ruijters

Anouk Ruijters uit Waarder, tweedejaars student Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit heeft in onze gemeente de handdoek opgepakt en is aan de slag  gegaan met BridgeFit , een initiatief van de Nederlandse Bridgebond dat uitstekend past in het MDT-concept om jong en oud de gelegenheid te geven om kennis te maken met het kaartspel Bridge en vooral ook te genieten van de sociale contacten die je hierbij opdoet.

Anouk krijgt hierbij hulp van de organisatie PraktijkPioniers, een innovatiebureau dat zich inzet voor de bevordering van de sociale contacten in de samenleving  dat in deze tijd wel eens dreigt ten onder te gaan. Henk Wijzenbroek, vice voorzitter van de Nederlandse bridgebond district Leiden, had contact met dit bureau en wist hierdoor  de match tussen Anouk, die bij PraktrijkPioniers gesolliciteerd had, en BridgeFit te realiseren. Anouk gaat nu op eigen kracht verder om jongeren te organiseren en te faciliteren voor het BridgeFit-project en ruimte te geven voor ontmoeting en om iets te betekenen voor een ander maar ook om zich zelf te ontwikkelen.

Proeflesje

Natuurlijk was er deze middag een partijtje bridge georganiseerd om kennis te maken met bridgespel waarbij een viertal bijna onervaren bridgers, waaronder wethouder Knol, het aandurfden voor de leeuwen te worden gegooid. Het leverde veel hilarische momenten op maar ook leuke sociale contacten. Voorbode voor Anouk dat zij op de goede weg zit met haar missie?

Tijdens het MDT-traject ontwikkel je je talenten en ontmoet je nieuwe mensen en zet je je vrijwillig in voor een ander.

Wil je meer weten of een eigen project starten kijk dan op:

http://www.doemeemetmdt.nl. Meer informatie voor onderwijs: https://organisaties.doemeemetmdt.nl/…

info BridgeFit is te vinden op: www.bridgefit.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN