17 april 2020

Maatregelen in verband met coronavirus uitdaging voor vluchtelingenwerk

De vrijwilligers van vluchtelingenwerk die de statushouders het eerste jaar op gang helpen, hebben een extra uitdaging tijdens de coronacrisis. Ze kunnen de statushouders niet bezoeken maar appen, beeldbellen en leggen spelletjes of tijdschriften voor de deur.

Het is tijdens de lockdown extra lastig voor statushouders om een sociaal netwerk op te bouwen.

In het radioprogramma Carrousel dat zondag om 18.00 uur wordt uitgezonden door BR6 vertelt Marieke Apperloo hoe vluchtelingenwerk tijdens de coronacrisis te werk gaat. Marieke is coördinator bij vluchtelingenwerk voor Bodegraven-Reeuwijk.

Het radio-interview is zondagavond om 18.00 uur, maandagavond om 21.00 uur en woensdagavond om 19.00 uur te horen op BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu