Gepubliceerd 11 februari 2024

Lex Heij in Gast uit de Streek

Lex Heij woont al ruim 40 jaar naast de Put van Broekhoven in Nieuwerbrug. Hij vertelt in het radioprogramma Gast uit de Streek, dat maandag 12 februari om 20.00 uur wordt uitgezonden, over de geschiedenis en de toekomst van De Put.

Een jaar geleden heeft de Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden De Put gekocht, omdat het waterschap ruimte nodig heeft voor waterberging. Niet de hele Put is gekocht, een strook langs de weg is nog in eigendom van de vorige eigenaar, een grondhandelaar uit Waddnxveen. De omwonenden zijn bang dat hij zijn stuk water gaat dempen, om er huizen op te kunnen bouwen.

De uitzending wordt op dinsdag 13 februari om 22.00 uur en zaterdag en zondag om 19.00 uur herhaald op de radio. Het interview is ook terug te horen op Spotify.

Interview met Lex Heij over het verleden en de toekomst van De Put van Broekhoven.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN