8 oktober 2009

Komt gemeenteraad Bodegraven Reeuwijk tegemoet?

In de motie, die de raad van Reeuwijk afgelopen maandag heeft ingediend,  werd gevraagd de werknaam Bodegraven-Reeuwijk te handhaven tot de nieuwe gemeenteraad de definitieve naam zou vaststellen. Dit, omdat de fracties op basis van een persbericht van het ministerie hadden begrepen dat die naam al was opgenomen in het wetsvoorstel en gehandhaafd zou kunnen blijven. Dit blijkt echter niet het geval. De wet zegt dat wanneer beide gemeenteraden het niet eens worden over de naam, de naam van de grootste kern wordt gekozen.

Mevrouw Lizette Visscher (fractievoorzitter VVD Reeuwijk) voerde afgelopen woensdag als eerste het woord in de commissie ReBo. Zij lichtte toe dat de motie was ingediend om de Reeuwijkse bevolking tegemoet te komen. Nu de naam toch “Bodegraven” zal worden omdat beide gemeenteraden niet tot overeenstemming komen, deed zij samen met de andere Reeuwijkse commissieleden een dringend beroep op de Bodegraafse commissieleden om de raad te vragen het besluit te herzien en “Bodegraven-Reeuwijk” te kiezen in plaats van “Bodegraven”.

Alle Reeuwijkse raadsleden hebben geprobeerd duidelijk te maken dat het toch heel goed zou overkomen als Bodegraven een gebaar richting Reeuwijk zou maken. De Bodegraafse commissieleden hebben volgens mevrouw Visscher toegezegd om de raad te vragen er nog eens over te spreken. Voor 1 november moeten de gemeenteraden het eens zijn over de naam, anders blijft het “Bodegraven”.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu