8 oktober 2009

Komt gemeenteraad Bodegraven Reeuwijk tegemoet?

In de motie, die de raad van Reeuwijk afgelopen maandag heeft ingediend,  werd gevraagd de werknaam Bodegraven-Reeuwijk te handhaven tot de nieuwe gemeenteraad de definitieve naam zou vaststellen. Dit, omdat de fracties op basis van een persbericht van het ministerie hadden begrepen dat die naam al was opgenomen in het wetsvoorstel en gehandhaafd zou kunnen blijven. Dit blijkt echter niet het geval. De wet zegt dat wanneer beide gemeenteraden het niet eens worden over de naam, de naam van de grootste kern wordt gekozen.

Mevrouw Lizette Visscher (fractievoorzitter VVD Reeuwijk) voerde afgelopen woensdag als eerste het woord in de commissie ReBo. Zij lichtte toe dat de motie was ingediend om de Reeuwijkse bevolking tegemoet te komen. Nu de naam toch “Bodegraven” zal worden omdat beide gemeenteraden niet tot overeenstemming komen, deed zij samen met de andere Reeuwijkse commissieleden een dringend beroep op de Bodegraafse commissieleden om de raad te vragen het besluit te herzien en “Bodegraven-Reeuwijk” te kiezen in plaats van “Bodegraven”.

Alle Reeuwijkse raadsleden hebben geprobeerd duidelijk te maken dat het toch heel goed zou overkomen als Bodegraven een gebaar richting Reeuwijk zou maken. De Bodegraafse commissieleden hebben volgens mevrouw Visscher toegezegd om de raad te vragen er nog eens over te spreken. Voor 1 november moeten de gemeenteraden het eens zijn over de naam, anders blijft het “Bodegraven”.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu