7 april 2010

Kamer beslist over fusie Bodegraven en Reeuwijk

De Tweede Kamer neemt 7 april 2010 een besluit over de fusie van Bodegraven en Reeuwijk.

De gemeenteraden en de provincie hebben eerder al ingestemd met de samenvoeging tot één Groene Hart gemeente onder de wolk van Gouda en Alphen aan den Rijn. Het nieuw te vormen Bodegraven-Reeuwijk telt dan bijna 33.000 inwoners. De gemeenten werken al lang met elkaar samen.

Er zijn ook onderzoeken geweest naar een nog grotere herindeling met onder meer Gouda, maar die kan niet op steun van de bevolking rekenen. De fusie moet op 1 januari 2011 ingaan.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu