Huttenbouw Nieuwerbrug in eigen tuin

Dankzij Ad Neutenboom van Verweij-ht kunnen kinderen uit Nieuwerbrug dit jaar toch meedoen aan de huttenbouw. Kinderen die zich aanmelden voor de speelweek krijgen 8 augustus een basispakket voor een hut voor de deur afgeleverd. Het is de bedoeling dat ze de hut in hun eigen tuin bouwen en leuk versieren. De jury komt 15 augustus langs om de hutten te beoordelen. Dat is te lezen in de Nieuwsbrug van juli 2020.

De teleurstelling was groot toen het nieuws kwam dat de speelweek dit jaar niet door zou gaan. Ad Neuteboom zei: “Als we niet op het terrein mogen huttenbouwen, waarom doen we het dan niet gewoon thuis?”. De houthandel levert genoeg hout voor drie muren en een dak. De rest mogen de kinderen er zelf bij maken.

Op zaterdag 15 augustus komt de jury de hut op gepaste afstand beoordelen en maakt een foto. De mooiste, gekste, origineelste of fraaiste hut wint misschien wel een prijsje. De inschrijving gaat via www.speelweeknieuwerbrug.nl/inschrijven en er is maximaal plaats voor 40 hutten. De inschrijving sluit op 1 augustus. Voor het opruimen van de hutten moeten de deelnemers zelf zorgen.

46 Shares
Sluit Menu