21 juli 2021

Gemeentelijk Erepenning voor Alphons en Henny van Leeuwen

Woensdagmiddag reikte burgemeester Christiaan van der Kamp de Erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, vergezeld van een oorkonde en een mooie bos bloemen, uit aan het echtpaar Alphons en Henny van Leeuwen. Deze erepenning, gemaakt door de lokale edelsmid Jacky de Lima drukt de waardering uit van de gemeente voor mensen die een buitengewone prestatie hebben verricht of activiteiten hebben ontplooid die de bekendheid van Bodegraven-Reeuwijk hebben bevorderd.

Erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Alphons en Henny van Leeuwen wonen sinds 1969 in een eigenhandig, volledig in oorspronkelijke staat gerestaureerde en gerenoveerde boerderij uit 1865 aan de Zuidzijde in Bodegraven.

Alphons van Leeuwen is een zeer veelzijdig beeldend kunstenaar van onder meer sculpturen, schilderijen, pentekeningen, bronzen beelden, keramiek en kerkkunst.

In Bodegraven-Reeuwijk zijn verschillende beelden van Alphons terug te vinden. Zo is daar het bronzen varken van Domburg dat nu een nieuwe plek heeft gevonden in de nieuwbouw op het voormalige Domburgterrein. Enkele jaren geleden, in het jaar van de Romeinen, heeft Alphons de Sleutel in het Limespark gemaakt en een het ontwerp voor de replica van een Romeinse ruiterhelm. Deze replica staat op het Willemsplein. Ook de vijversculptuur op het Raadhuisplein in Bodegraven komt van zijn hand als mede de Limes plaquettes op het Ford26 pand aan de Oud Bodegraafseweg.

Met zijn kennis en ideeën betekent hij veel voor Bodegraven-Reeuwijk. Hij heeft cursussen gegeven en plaatsgenoten geïnspireerd. Hij is actief voor de Historische Kring en betrokken bij de start van Het Groene Hart Huys in Bodegraven. Henny is altijd de grote steun en toeverlaat geweest van Alphons, zij was de stille kracht achter hun idealen.

0 Shares
Sluit Menu