Gepubliceerd 18 november 2023

Eerste Boreftse Boekenmarkt overweldigend succes

Zaterdag 18 november vond de eerste Boekenmarkt plaats in de foyer van het Evertshuis en was meteen al een daverend succes. Bij de opening om 10 uur stonden de boekenliefhebbers al in grote getale klaar om hun “slag’ te slaan. Het initiatief voor de boekenmarkt kwam van Kees en Rutie Breebaart, twee nieuwe inwoners van onze gemeente, die hier ervaring mee hadden in hun vroegere woonplaats en bij toeval in contact  kwamen met Het Evertshuis  waarbij de vonk oversloeg en waarbij bleek dat het een schot in de roos was.

Aan een eerdere oproep om boeken hiervoor in te leveren was massaal voldaan zodat vandaag een enorme keuze aan boeken, moderne literatuur, thrillers, stripboeken, boeken over natuur, kunst, reizen, sport of jeugdboeken te koop was en dat allemaal voor € 1 of € 2.en kinderboeken € 0,50.

De opbrengst gaat volledig naar theaterkaartjes voor kinderen en hun ouders die door (financiële) omstandigheden niet naar jeugdvoorstellingen kunnen gaan. Deze speciale boekenactie wordt gedaan in samenwerking met het Sociaal Team

Bericht en foto’s Ger Velders

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN