Een schone straat begint bij jezelf!

Op 19 september is het World Clean Up Day. Op deze dag gaan in de hele wereld mensen aan de slag om zoveel mogelijk zwerfafval in hun buurt op te ruimen. In onze gemeente doen we hier met ‘De Zwerfafvalchallenge’ ook aan mee: Met zoveel mogelijk inwoners pakken we samen het afval op straat en in de natuur aan. Vanwege het corona-virus doen we dat niet in grote groepen, maar dat wil niet zeggen dat je zelf niet de handen uit de mouwen kan steken om op deze dag jouw straat een stukje schoner te maken. Ga zaterdag de straat op en zorg dat je jouw omgeving weer een stukje schoner achterlaat! Je kunt prikkers, vuilniszakken en vuilniszakhouders lenen bij Cyclus of de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

In de eerste plaats, voorkom zwerfafval! 

Wist je dat veel zwerfafval ontstaat doordat PMD zakken te vroeg worden opgehangen, of door restafval dat naast een container wordt neergezet. Katten, soms honden, maar ook ratten scheuren de achtergebleven zakken open op zoek naar etensresten en voordat je het weet waait de inhoud alle kanten op. Voorkomen is dus altijd beter dan achteraf moeten opruimen met elkaar. De straat is van ons allemaal en je houdt jouw huis toch ook netjes? Hou dus in de gaten wanneer het PMD-afval wordt opgehaald en laat het niet onnodig aan de lantarenpalen hangen. Is de container defect of vol, neem dan jouw zak gewoon even mee terug naar huis en bel Cyclus (0182-547500) om een melding te maken.  

World Clean Up Day 

World Clean Up Day is een wereldwijd initiatief waar het lokale initiatief ‘De Zwerfafvalchallenge’ graag op aansluit. Ook Cyclus doet dit jaar mee: Bij hen kun je, net als bij de gemeente, gratis prikkers, vuilniszakken, vuilniszakhouders en gekleurde hesjes lenen. Bovendien haalt Cyclus zo gewenst na afloop van jouw opruimactie het afval gratis op. Meld jouw initiatief daarom snel aan bij communicatie@cyclus.nl of bel met de gemeente (0172-522 522) en help mee om met elkaar de vloer aan te vegen met Zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk.

0 Shares
Sluit Menu