Een onvoorspelbaar virus

Na ruim drie maanden en bijna 90 gesprekken gaan we met Gesprek van de Dag Skype de zomerstop in en dit bijzondere avontuur sluiten we af met prof. dr. Eric Snijder, viroloog en dé deskundige in Nederland op het gebied van corona-virussen, maar ook inwoner van Bodegraven-Reeuwijk.

Over de impact van dit virus op onze samenleving en hoe belangrijk het is om continue te blijven investeren in onderzoek, waarmee we kunnen monitoren hoe virussen zich ontwikkelen en ons bedreigen.

Als team van Gesprek van de Dag hebben we aan het begin van deze corona-crisis geen enkel idee gehad hoe groots dit project uiteindelijk zou gaan worden. We hebben ons verbaast over al die inwoners met hun bijzondere verhalen en vooral dat ze allemaal bereid zijn geweest om dit te delen met ons. Waarvoor onze dank!

Enorm bijzonder was ook de samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, waarbij we artsen en verpleegkundigen mochten interviewen die letterlijk op het moment van het gesprek in het ziekenhuis aan de frontlinie stonden.

Dank aan burgemeester Christiaan van der Kamp, die iedere zaterdagochtend de tijd nam ons te woord te staan om zo in contact te blijven met onze inwoners en hun te informeren over de actuele cijfers binnen onze gemeente.

We zijn ook aangenaam verrast hoeveel positieve reacties we hebben gekregen en hoeveel mensen, zowel binnen als buiten onze gemeente, hebben gekeken. Dank voor alle positieve reacties.

En natuurlijk dank voor iedereen, nadrukkelijk allemaal vrijwilligers, binnen onze lokale omroep BR6, die hun schouders eronder hebben gezet om er samen zo’n succes van te maken.

Het Team Gesprek van de Dag

0 Shares
Sluit Menu