Duurzaam met slimme technologie van eigen bodem

Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV), Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) en de gemeente hebben afgelopen woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend in het verzamelgebouw in Reeuwijk-Brug.

CIV Smart Technology, Johan de Haas (OPBR) en wethouder Inge Nieuwenhuizen

De gemeente wil het bedrijfsleven stimuleren om samen met leerlingen van mbo-opleidingen slimme technologie te ontwikkelen waarmee duurzaamheidsvraagstukken kunnen worden opgelost.

Er wordt met bedrijven, koepelorganisaties, gemeente en het onderwijs gezamenlijk, zoveel mogelijk bij de bedrijven zelf, aan echte uitdagingen uit het bedrijfsleven gewerkt. OPBR helpt mee de infrastructuur op te zetten en de bedrijven in contact te brengen met het onderwijs. Het doel is om samen met allerlei kennispartners gezamenlijk succesvolle innovatieve projecten uit te voeren op het gebied van duurzaamheid.

De secretaris van OPBR Johan de Haas zegt: De studenten in de omgeving van Bodegraven-Reeuwijk zijn de medewerkers van de toekomst en hoe beter we die met z’n allen opleiden, des te beter onze organisaties gaan functioneren. Daarnaast moeten we als lokaal bedrijfsleven de verbinding houden met de studenten, omdat ze anders in andere gemeentes gaan werken, omdat ze niet weten welke prachtige bedrijven wij hier allemaal binnen de gemeentegrenzen hebben. Last but not least moeten we ook leerlingen enthousiasmeren voor een carrière in de prachtige wereld van de techniek.

0 Shares
Sluit Menu