Decentraal met behulp van beeldverbinding vergaderen goed gelukt

De gemeenteraadsvergadering was afgelopen woensdag weer via internet, tv en radio te volgen. De raadsleden hadden thuis een laptop met camera en microfoon en werden met behulp van software via het raadinformatiesysteem in beeld gebracht. Alleen in Waarder was de netwerkverbinding niet krachtig genoeg om een beeldverbinding te maken, daardoor was wethouder Kees Oskam niet te zien. De geluidskwaliteit was wel goed, dus de wethouder was wel te horen. Het VVD raadslid Robin Kersbergen had thuis een mooie opstelling gemaakt, het zag er strak uit.

Door mee te werken aan digitaal vergaderen geven de raadsleden en het college gehoor aan de maatregel om thuis te werken als het kan. Daarmee willen ze het goede voorbeeld geven. Omdat volgens de wet er alleen gestemd kan worden als tijdens de raadsvergadering de helft plus één van de raadsleden fysiek aanwezig is, zijn de besluiten de dag erna officieel bekrachtigd door een raadslid, uitverkoren was de fractievoorzitter van BB-R Remco Tijssen . 

Tijdens de raadsvergadering werd dezelfde software gebruikt als die gebruikt wordt door veel scholen en bedrijven. Volgens Hans Rijs had de gemeente de software al in huis maar werd die nauwelijks gebruikt. Verder was er maar 1 pc en 1 kabeltje extra nodig om de vergadering openbaar live uit te kunnen zenden.

De raadsvergadering is hier terug te zien.

Lees ook Virtueel vergaderen in virustijd

Lees ook: Eerste digitale raadsvergadering in Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares
Sluit Menu