25 juli 2020

De jeugd aan zet in Bodegraven-Reeuwijk

Door de Corona-crisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Het jongerenwerk in Bodegraven-Reeuwijk gaat daar iets aan doen.

Vanuit het ministerie van VWS (volksgezondheid, welzijn en sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën, gericht op jongeren, een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talent-ontwikkeling en ontmoeting.

Jongeren uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk helpen vrijwillig bij verschillende activiteiten die het jongerenwerk deze zomer organiseert.

Daaruit komen al een heleboel leuke activiteiten voort zoals; een stormbaan, een FIFA toernooi, een rollerskatebaan, een speurtocht voor kinderen, een dropping met Halloween, karten en lasergamen.

Alle vrijwilligers die gedurende 8 weken minimaal 4 uur per week helpen organiseren, krijgen een waardebon van € 50,- die zij kunnen besteden bij ondernemers uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Er kunnen maximaal 50 waardebonnen worden uitgereikt.

Meer weten of aanmelden? Dat kan door contact op te nemen met de Stichting Sociaal Cultureel Werk en Jongerenwerk Bodegraven-Reeuwijk via info@dezonbodegraven.nl, of door één van de jongerenwerkers aan te spreken.

0 Shares
Sluit Menu