College moet problemen met WKO systeem oppakken

De huidige leverancier van het Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) in de wijk Weideveld in Bodegraven biedt onvoldoende service. De bewoners van circa 140 woningen moeten daardoor regelmatig koud douchen.

Volgens Arjan van Beijnum, die al twee keer heeft ingesproken in de raad, heeft de gemeente in 2007 een overeenkomst voor 30 jaar gesloten met NUON. Het systeem is al twee keer doorverkocht aan een andere leverancier en volgens de bewoners worden hun klachten niet serieus genomen.

Zie hier de presentatie van Arjan

D66, VVD en ChristenUnie dienen woensdag 25 maart een motie in waarin het college wordt opgeroepen om een oplossing voor de acute problemen af te dwingen. Verder wil de gemeenteraad voor 1 juni een rapportage ontvangen waaruit blijkt wat de oorzaak van de storingen is.

ChristenUnie en D66 hebben in februari vragen gesteld over het WKO systeem in Weideveld. Het college heeft de vragen vorige week beantwoord. De beantwoording en de aanhoudende problemen hebben ervoor gezorgd dat ChristenUnie, D66 en VVD de koppen bij elkaar hebben gestoken en tot een motie zijn gekomen. Vervolgens is die afgelopen zaterdag naar alle fractievoorzitters gestuurd. Tot nu toe hebben alle partijen, met uitzondering van CDA en SGP, aangegeven mede te willen indienen.

De inspraak van 16 januari 2019 is hier terug te zien

De inspraak van 19 maart 2019 is hier terug te zien

98 Shares
Sluit Menu