Bibliotheek De Groene Venen weer open (met video)

Bibliotheek De Groene Venen is weer geopend. Zaterdag 16 mei hadden Bodegraven en Reeuwijk de primeur, sinds maandag 18 mei zijn de meeste vestigingen open. Wel wordt er nog gewerkt met beperkte openingstijden.

Gesprek van de dag van 19 mei

Vanwege het coronavirus heeft de Bibliotheek te maken met strenge afstands- en hygiëne-eisen. Dankzij een aangepaste inrichting kunnen alle bezoekers én medewerkers de ‘anderhalvemeter-bibliotheek’ veilig bezoeken.

In de Bibliotheek mag een maximum-aantal bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Elke bezoeker moet een mandje gebruiken en voor het binnengaan van de Bibliotheek de handen ontsmetten. De mandjes worden na elk gebruik schoongemaakt.

Het is de bedoeling dat de bezoekers alleen komen, of met één of twee kinderen uit het gezin. Wie verkouden is of griepklachten heeft, kan niet naar binnen.

Klanten wordt gevraagd thuis alvast met iDeal een tegoed op de pas te zetten. Het is handig als er boeken van tevoren gereserveerd zijn, op dit moment maximaal vijf. Wie niet heeft gereserveerd, krijgt het advies snel boeken te zoeken, zodat de wachtrij vóór de Bibliotheek niet te lang wordt. Boeken inleveren kan ook, deze boeken gaan 72 uur in quarantaine.

Meer informatie op www.bibliotheekdegroenevenen.nl.

0 Shares
Sluit Menu