28 oktober 2009

Besluit herzien om fusieproces niet te frustreren

De raad van Bodegraven heeft 28 oktober op verzoek van de raadsleden van Reeuwijk het eerder genomen besluit over de naam van de fusiegemeente herzien en heeft besloten om voor de naam “Bodegraven-Reeuwijk” te kiezen in plaats van “Bodegraven”. De keuze voor de definitieve naam wordt overgelaten aan de nieuwe gemeenteraad. Een naamswijziging zal 100.000 euro aan kosten met zich meebrengen.

Alleen de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en ChristenUnie (CU) stemden tegen. Jan Leenert van den Heuvel (SGP), vroeg  zich af of de raad wel een officieel raadsbesluit kon nemen omdat de raad niet volgens de juiste procedure bij elkaar was geroepen. Er was geen brief verstuurd door de burgemeester met de reden waarom de raad vervroegd bijeen moest komen. Burgemeester Lokker beloofde achteraf nog aan de procedure te voldoen door een schriftelijk verzoek hiertoe te sturen.

De raad was tussentijds bijeengekomen op verzoek van de raad van Reeuwijk om het besluit over de gemeentenaam te heroverwegen. De gemeentenaam Bodegraven ligt in Reeuwijk erg gevoelig. De raad was vervroegd bijeengekomen omdat de minister voor 1 november geïnformeerd moet worden over het definitieve besluit.

De raad van Reeuwijk heeft tijdens de vergadering in 5 oktober een motie aan het kabinet gestuurd met het advies te kiezen voor de werknaam “Bodegraven-Reeuwijk”. Volgens Lokker was dat geen besluit maar een advies. De raad van Reeuwijk besluit 2 november over de nieuwe naam. Reeuwijk heeft overleg gepleegd met het ministerie, afgesproken is dat het besluit van 2 november nog gehonoreerd zal worden.

De raadsleden van Bodegraven werden verrast door dit feit omdat ze in de veronderstelling waren dat Reeuwijk al een besluit had genomen en het dus nu van Bodegraven zou afhangen of de nieuwe naam “Bodegraven”  of  “Bodegraven-Reeuwijk”  zou worden. De urgentie om het besluit te herzien was dus veel minder hoog dan verondersteld en bleek de vraag van Jan Leendert terecht.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu