28 oktober 2009

Besluit herzien om fusieproces niet te frustreren

De raad van Bodegraven heeft 28 oktober op verzoek van de raadsleden van Reeuwijk het eerder genomen besluit over de naam van de fusiegemeente herzien en heeft besloten om voor de naam “Bodegraven-Reeuwijk” te kiezen in plaats van “Bodegraven”. De keuze voor de definitieve naam wordt overgelaten aan de nieuwe gemeenteraad. Een naamswijziging zal 100.000 euro aan kosten met zich meebrengen.

Alleen de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en ChristenUnie (CU) stemden tegen. Jan Leenert van den Heuvel (SGP), vroeg  zich af of de raad wel een officieel raadsbesluit kon nemen omdat de raad niet volgens de juiste procedure bij elkaar was geroepen. Er was geen brief verstuurd door de burgemeester met de reden waarom de raad vervroegd bijeen moest komen. Burgemeester Lokker beloofde achteraf nog aan de procedure te voldoen door een schriftelijk verzoek hiertoe te sturen.

De raad was tussentijds bijeengekomen op verzoek van de raad van Reeuwijk om het besluit over de gemeentenaam te heroverwegen. De gemeentenaam Bodegraven ligt in Reeuwijk erg gevoelig. De raad was vervroegd bijeengekomen omdat de minister voor 1 november geïnformeerd moet worden over het definitieve besluit.

De raad van Reeuwijk heeft tijdens de vergadering in 5 oktober een motie aan het kabinet gestuurd met het advies te kiezen voor de werknaam “Bodegraven-Reeuwijk”. Volgens Lokker was dat geen besluit maar een advies. De raad van Reeuwijk besluit 2 november over de nieuwe naam. Reeuwijk heeft overleg gepleegd met het ministerie, afgesproken is dat het besluit van 2 november nog gehonoreerd zal worden.

De raadsleden van Bodegraven werden verrast door dit feit omdat ze in de veronderstelling waren dat Reeuwijk al een besluit had genomen en het dus nu van Bodegraven zou afhangen of de nieuwe naam “Bodegraven”  of  “Bodegraven-Reeuwijk”  zou worden. De urgentie om het besluit te herzien was dus veel minder hoog dan verondersteld en bleek de vraag van Jan Leendert terecht.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu