Gepubliceerd 6 juli 2021

Benoeming nieuwe burgemeester kan wel jaartje duren

Door het vertrek van burgemeester Christiaan van der Kamp per 1 september a.s. zal voor Bodegraven-Reeuwijk naar een nieuwe burgemeester gezocht moeten worden. De procedure is dan dat iedereen bij de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit kan solliciteren naar deze functie en totdat die bekend is zal een ad-interim burgemeester gevonden moeten worden.

De gemeenteraad had het voornemen de procedure voor het benoemen van een nieuwe burgemeester per 1 september te starten zodat per december de functie vervuld kon zijn. De Commissaris van de Koning gaat hier echter niet in mee en besloot de benoeming uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De Commissaris van de Koning wil de dan nieuwe gemeenteraad vragen een profiel op te stellen waar aan de nieuwe burgemeester moet voldoen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN