50e uitzending Gesprek van de Dag Skype

De lokale omroep zond zaterdag 16 mei de 50e aflevering uit van ‘Gesprek van de Dag Skype’. Het dagelijkse online tv-programma waarin AnneMarie Visser videobelt met een inwoner van Bodegraven-Reeuwijk met de vraag hoe hij of zij te maken heeft met het Covid-19 virus.

De onderwerpen verschillen per dag. Van de jongste ondernemer van Reeuwijk Tim Lafeber tot Benjamin Rijnbeek die het werk in Dock 33 enorm mist. Met Kapelaan Van Paassen en dominee Bram Tack over de Paasviering of met Driss Bakkali over de Ramadan. Veel lokale ondernemers lichtten toe hoe zij zich staande houden in deze ook economisch buitengewoon zware tijden.

Iedere zaterdag is er een update met burgemeester Christiaan van der Kamp. Dan gaat het over hoe de gemeente het ‘doet’ in de corona-statistieken en wat de gevolgen zijn van landelijke maatregelen voor Bodegraven-Reeuwijk. Bijzonder zijn de regelmatige gesprekken met artsen en verpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis. ‘Dan schrik je iedere keer weer hoe verwoestend dit virus kan zijn’, vertelt de presentatrice.

Het idee is ontstaan tijdens de interviews met de burgemeester. ‘Het eerste interview begin maart’, vertelt producent Wijno Verweij, ‘vond nog gewoon plaats in het gemeentehuis’. Een week later stond de wereld op zijn kop. ‘Het kabinet had iedereen verzocht zoveel mogelijk binnen te blijven en wij konden niet anders dan voor het tweede vraaggesprek uit te wijken naar Skype. Daarna kwam al snel het plan op tafel om ook inwoners een gezicht te gaan geven in deze crisis.’
Voordat de uitzending dagelijks online gaat op social media en het tv-kanaal van de omroep, wordt er behoorlijk wat werk verzet. Alleen al aan het leggen van de contacten, het voorbereiden van de gesprekken en de interviews zelf besteden de producent en de presentatrice een halve dagtaak. Na de opname gaan de beelden door naar Linda Janssens en John Bekker, het productieteam, om te worden afgemonteerd en geplaatst.

Het hoogtepunt? Daar hoeft het team niet lang over na te denken: ‘Ieder gesprek op zijn eigen manier’. Enorm verrast was men toen er ineens een fragment van GvdD Skype opdook in de landelijke talkshow M en trots zijn ze dat het Groene Hart Ziekenhuis de interviews met hun zorgspecialisten ook zelf plaatst.

‘De reacties op de gesprekken zijn hartverwarmend en heel af en toe krijgen we zelfs fanmail. Daar doen we het voor’, besluit Wijno Verweij, ‘dus op naar de volgende 50!’

14 Shares
Sluit Menu