23 september 2022

Bodegraven-Reeuwijk wil 40 tijdelijke woningen bouwen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil 40 flexwoningen bouwen voor statushouders en spoedzoekers. Op twee locaties wordt onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid met betrekking tot doortrekken van riolering en andere nutsvoorzieningen. Nadat het onderzoek positief is afgerond worden de gemeenteraad en omwonenden geïnformeerd over de locaties.

Omdat het om tijdelijke woningen gaat, kan een verkorte procedure worden doorlopen. Er is geen uitgebreid vooronderzoek nodig waardoor de bestemmingsplanprocedure korter duurt. Er komt wel een participatietraject. Als alles meezit en er geen leveringsproblemen optreden, kunnen de woningen binnen anderhalf jaar klaar zijn voor gebruik.

Flexwoningen Winterdijk Gouda


De gemeente gaat de flexwoningen niet zelf bouwen maar besteed dat uit aan een projectontwikkelaar of coöperatie. De woningen kunnen afhankelijk van de kwaliteit van de bouwmaterialen 10 tot 15 jaar blijven staan. Tijdelijke woningen zijn minder comfortabel dan permanente woningen, dat bleek afgelopen zomer wel. In de flexwoningen aan de Winterdijk in Gouda liep de temperatuur op tot bijna 40 graden Celsius.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu