15 november 2021

Bodegraven incasseert zeperd tegen Sportief: 3-4

Verliezen van een directe tegenstander uit de degradatiezone is heel vervelend. Het overkwam Bodegraven tegen Sportief. In een doelpuntrijke wedstrijd dolf de roodzwarte brigade met 3-4 het onderspit.

• Voor het begin van de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Bodegraven-clubicoon Bertus Slappendel.

Plaag

Bodegraven had in de 1e helft een veelbelovende start. Al in de 2e min. bezorgde Gerrit Hulters Bodegraven een droomstart: 1-0. Maar de wedstrijd keerde toch in positieve zin richting Sportief. Het vond al gauw gaten in de Bodegraven-verdediging. Vooral Stijn Molenaar was een plaag voor de Bodegraafse verdediging, die geen vat op hem kreeg. Molenaar leidde in twee minuten Sportief naar een 1-2 voorsprong. De 1-1 door een rebound binnen te werken en de 1-2 via een geplaatst schot na eerst nog kappend zich te hebben vrij gespeeld.

• Stijn Molenaar was voor de Bodegraven-verdediging een ware plaag. Casey Kwakkenbos probeert de Sportief-spits nog te volgen.

Strafschop

Ook in de 25e min. speelde hij een hoofdrol voor de 1-3. Bodegraven-doelman Marco Vonk bracht de Sportief-aanvaller hard ten val, dat leidde niet alleen tot een strafschop maar ook een gele kaart voor de Bodegraven-goalie. Molenaar benutte weliswaar nog zelf de elfmeter en voltooide daarmee ook een hattrick maar speelde de 1e helft verder zichtbaar geblesseerd uit.

Aansluiting

Hoewel Bodegraven niet lekker in de wedstrijd zat, wist het toch nog in de 31e min. via Lars de Groot weer aansluiting te krijgen: 2-3. Het ging daardoor toch nog met perspectief de rust in.

• Lars de Groot stoomt op. Hij scoorde nog voor rust de 2-3.

Gelijkmaker

Na rust keerde Molenaar niet terug en daarmee was Bodegraven verlost van een plaaggeest. Bodegraven rook z’n kansen en Sportief zakte aanvallend terug. In de 60e min. kwam Bodegraven dan ook langszij. Mitchell v.d. Tier schoot knap diagonaal in: 3-3.

• Gerrit Hulters (Bodegraven) haalt uit voor een voorzet.

Winnende treffer

Bodegraven drukte daarna niet door. Een kopkans van Kees Rijneveld en ook een opgelegde kans voor Randy Zaal waren aan Bodegraven niet besteed. En Sportief herpakte zich en had pech toen Tosca Wens vrij voor doel de bal te hoog over doelman Vonk mikte. In de spannende slotfase ging Bodegraven alsnog onderuit. Sportief gaf via invaller Youri Querreveld met een strak afstandsschot toch nog een klap op de wedstrijd: 3-4.

• Bericht; André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu