6 oktober 2022

Bodegraven-De Rijnstreek a.s. zaterdag de eerste gemeentelijke derby in het nieuwe seizoen

Aanstaande zaterdag staat de gemeentelijke derby Bodegraven-De Rijnstreek op het programma. De ploegen kruisen de degens om 15.00 u. op het Suringa-complex van V.v. Bodegraven.

• Spelmoment uit 2018 tussen De Rijnstreek en Bodegraven. Toen waren beide clubs nog 4e klassers.

Bijzondere wedstrijd

Voor beide ploegen is het een bijzondere wedstrijd. Het zou zo maar kunnen dat Bodegraven dit seizoen voor het laatst op het huidige complex voetbalt. Dat heeft te maken dat Bodegraven en De Rijnstreek in overleg zijn om te gaan fuseren. Volgens Jan de Wit van de VVB zou daar in december een klap op moeten worden geven. Het doorgaan van de fusie is ook nog afhankelijk of de gemeente Bodegraven-Reeuwijk financieel over de brug komt om bijv. de accommodatie van De Rijnstreek op te knappen. En daarbij komt ook nog dat Bodegraven recht van opstal heeft over de huidige kantine. Hoe wordt daarmee omgegaan? Je zou zeggen dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk er belang bij heeft dat de fusie doorgaat en zodoende de grond van het Suringa-complex al snel vrijkomt voor woningbouw.

De Rijnstreek is teruggekeerd in de A-categorie van het amateurvoetbal en begint net als het gedegradeerde Bodegraven in de 5e klas, sinds dit seizoen de laagste klasse. De Rijnstreek heeft Frans Schaap aangetrokken als hoofdtrainer. Na twee competitiewedstrijden staat De Rijnstreek nog met lege handen. Bodegraven pakte afgelopen zaterdag met 2-2 tegen de Football Factory het eerste punt.

Bodegraven en De Rijnstreek zaterdag nog elkaars tegenstander om de punten, maar volgend seizoen wellicht partners binnen een nieuwe fusieclub.

Live flitsen

BR6 radio – in samenwerking met RTV Gouwestad – zendt zaterdag in Sport Op Zaterdag live flitsen uit van de wedstrijd. Verslaggever is André van Egdom.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu