Gepubliceerd 10 april 2024

Bodegraafse Twan Stolwijk bouwt met studententeam off-road wagen op zonne-energie

Twan Stolwijk, een 22-jarige uit Bodegraven, heeft met een team van 22 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven de eerste off-road wagen op zonne-energie, genaamd ‘Stella Terra’, ontworpen en gebouwd. Het voertuig doorstond met succes een 1000 kilometer lange testrit door Marokko, waarbij het zonder bijladen grote afstanden over ruig terrein aflegde dankzij efficiënte zonnepanelen en een lichtgewicht frame. De auto trekt de interesse van hulporganisaties zoals het Rode Kruis en de verenigde Naties, en bedrijven, waaronder Siemens, die de sponsor was van het project. Het doel is om de technologie te promoten en autofabrikanten aan te moedigen om duurzamere auto’s te ontwikkelen.

Tekst: Marja Wessels

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN