Gepubliceerd 30 mei 2023

“Bodegraafse Scouts beleven heerlijk weekend op de Landelijke Scoutingwedstrijden”

Baarn – Tijdens het Pinksterweekend zijn er 2 ploegen van scoutinggroup Bolaro afgevaardigd naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Zij vertegenwoordigen hier de Scoutingregio Hollands Midden. Aan de wedstrijden deden 109 ploegen uit heel Nederland mee. Drie dagen lang werd door 650 jongens en meiden in de leeftijd van 11 tot 15 jaar hard gestreden om de titel ‘Beste Scouts van Nederland’. De Scouts uit Bodegraven zijn geëindigd op plaats 89 en 101, een hele mooie prestatie!

De wedstrijden begonnen zaterdag met een grote opening in de kampvuurkuil van Scoutingkampeerterrein Buitenzorg in Baarn. Met een mooie show en veel interactie met de deelnemers werd het thema ‘Adventure in the Hidden Valley’ uitgebeeld. Helaas zijn er meerdere sprookjesfiguren slachtoffer geworden en het is de vraag aan de Scouts of zij dit weekend willen helpen om dit weer tot een goed einde te brengen.

Na de opening gingen de wedstrijden echt van start. Eerst moest elke ploeg zijn tent en keuken opbouwen. De keuken moest worden gepionierd met hout en touw en voorzien zijn van een tafel, banken en een vuurtafel. De opbouw moest natuurlijk zonder hulp van de staf gebeuren. Na de opbouw was het tijd voor een spel om de vier sprookjesdomeinen vrij te spelen. Zeilen vouwen terwijl je er op staat, raadsels en sprookjesfiguren zoeken, er waren allerlei uitdagingen om te voltooien. Hierna moest er gekookt worden, waarbij er punten verdiend konden worden voor hygiëne, originaliteit van het menu en natuurlijk een verantwoorde en smaakvolle maaltijd.

De zondag stond in het teken van de hike, een looptocht met veel Scoutingtechnieken en uitdagende opdrachten, zoals kratlopen en geblinddoekt door een doolhof. Het was erg gezellig en de ploegen konden van heerlijk weer genieten.

Na een korte nacht in de tent konden op maandag de laatste punten worden verdiend. De allerlaatste punten werden binnengehaald met de kampafbraak. Daarna was het tijd voor de einduitslag. Alle 650 Scouts zaten vol spanning in de kampvuurkuil. De eerste plaats ging naar Pandergroep Scouting Abcoude. De Bodegraafse ploegen “De Barbapappa’s” haalden 4810 punten voor een 89ste plaats en de Holmessquad 3632 punten voor plaats 101.

Terug in Bodegraven hebben ze de meegenomen spullen opgeruimd en konden ze terug kijken op een zeer geslaagd weekend.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN