Gepubliceerd 5 mei 2024

Bodegraafse glaskunstenaar exposeert Goudse galerie

De Bodegraafse kunstenaar, Marry Buiks, is door een grote kunstgalerie in Gouda – Unit4Art – gevraagd om er zijn glasobjecten te exposeren. De galerie is vlakbij het station gehuisvest aan Crabethpark 24 en is nu een half jaar open. De expositie bevat verschillende kunstvormen, o.a. fotografie, video art, lichtkunst, mixed media, sculpture, schilderkunst, poëzie en design. En sinds kort ook glaskunst van de Bodegraafse kunstenaar Marry Buiks.

Galeriehoudster Nicole Jansen

Galeriehoudster Nicole Jansen van Unit4Art kwam met Marry zijn kunst in aanraking toen zij een maar maanden geleden met haar auto op weg was naar een afspraak. Op de Zuidzijde in Bodegraven reed zij langs een bijzonder pand met kleurrijk glas. Een tussenstop werd gemaakt met als resultaat dat Marry nu, in deze mega grootte kunstgalerie, door Nicole niet alleen is verwelkomd maar ook zijn kunst heeft toegevoegd.

Zijn glasobjecten zijn In verschillende units bij andere kunstenaars te zien. Marry wil door kunstvormen te mengen elkaars werk versterken en het ook voor de kijker afwisselend te maken.

Op zoek naar een kunstcadeau, een geschenk voor Moederdag, op jacht naar inspiratie of verrast willen worden dan is een bezoek aan deze Galerie de moeite waard. Kunst beleven, dwalen door verschillende pop-up kunstunits of gewoon er even lekker uit willen zijn.

Tekst en foto aangeleverd door Antoinette Riekert

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN