Gepubliceerd 31 mei 2023

Blijvende douches en toiletten voor watertoeristen in Gouda geopend

In het gebouw bij de Ir. De Kock van Leeuwensluis aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde kunnen watertoeristen vanaf 30 mei gebruik maken van een nieuwe sanitaire voorziening. Dit zijn douches, toiletten en wasbakken. Wethouder Thierry van Vugt van Gouda opende het gebouw woensdag 24 mei. Waterrecreatie is met de vele waterwegen en het plassengebied een belangrijk onderdeel van het Gouds toerisme.

Het sluisgebouw aan de Nieuwe Gouwe in Gouda

Het sluisgebouw is uitgekozen vanwege de goede omstandigheden. Het was beschikbaar, er zijn omwonenden op ruime afstand, de eigenaar wilde meewerken en de voorziening kan er jaren blijven. De sluis en het gebouw zijn een Rijksmonument in eigendom van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het Hoogheemraadschap blijft eigenaar van het gebouw. Om het gebouw geschikt te maken was binnen een verbouwing nodig. Aan de buitenkant is er bijna niets veranderd.

In het vaarseizoen is het gebouw tussen 8.00 en 19.00 uur geopend. Het wordt 2 keer per dag schoongemaakt. Watertoeristen kunnen via de havendienst aan een toegangskaart en –code komen. Het aantal mensen met toegang ligt aan het aantal gebruikte ligplekken. Per ligplek mogen er 2 mensen gebruik maken van de voorziening.

Er komen nog een nieuwe brug die geschikt is voor mindervaliden en een voetpad naar het gebouw.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN