Gepubliceerd 23 juli 2023

Blauwgrasland langs De Meije nieuwe kans

Staatsbosbeheer gaat aan de slag om het blauwgrasland in de Schraallanden langs De Meije, bij Woerden, een nieuwe kans te geven. Blauwgras was in het verleden overal in Nederland te vinden maar daar is nu nog maar een klein deel van over. De Schraallanden langs De Meije is met vijftien hectare een van de grootste blauwgraslanden die nog in West-Nederland te vinden is. Te weinig water is één van de oorzaken.

“In deze tijd van het jaar hoort dit een zachte, drassige bodem te zijn”, zegt Staatsbosbeheer-projectleider Maarten van der Valk. Daarnaast spelen ook andere zaken mee zoals voedselrijke water.

Tekst Floortje van Gameren
Bron Staatsbosbeheer

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN