Gepubliceerd 3 november 2023

Binnenstad Woerden een stukje groener

In het centrum van Woerden is een begin gemaakt met de aanleg van geveltuintjes. Binnenstadwethouder Jelmer Vierstra trotseerde het slechte weer en hielp zelf mee met de aanplant van de eerste strookjes groen.

Wethouder Jelmer Vierstra

Ondanks dat het om kleine stukjes grond gaat, dragen ze volgens Vierstra bij aan het ecosysteem in de stedelijke bebouwing. Het echte verschil, als het gaat om biodiversiteit, moet volgens hem in natuur- en buitengebieden worden gemaakt.

De planten in de geveltuintjes worden door de gemeente Woerden geleverd. Winkeliers die wel wat zien in een strookje groen voor de winkel, moeten daarvoor een aanvraag indienen. Voor particulieren gelden andere regels. Die kunnen op aanvraag tegels laten verwijderen. Voor de aanschaf van planten draaien ze zelf op tenzij ze het als groep doen.

tekst: Floortje van Gameren
Bron: RPL FM

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN