13 oktober 2021

Binnenkort biobrandstof te koop in Bodegraven

Binnenkort kunnen vrachtwagenchauffeurs biobrandstof tanken in Bodegraven bij het onbemande tankstation bij de afslag van de A12 in Bodegraven. Er wordt een nieuwe installatie toegevoegd aan het bestaande tankstation aan de Europaweg, dat gelijk ook volledig op de schop gaat. De verbouwing moet in het eerste kwartaal van 2022 afgerond zijn.

Verbouwing tankstation

De Tilburgse onderneming die de installatie exploiteert, is al een samenwerking aangegaan met het distributiecentrum dat grenst aan het tankstation, voor het afnemen van de biobrandstof. De verkoop van de overige brandstoffen, zoals diesel en Adblue, blijft in handen van de oliemaatschappij.

De biobrandstof is volgens het Tilburgse bedrijf gemaakt uit biogas van afvalstromen zoals mest, landbouwafval en organisch huishoudelijk afval en zou zelfs tot 99,8 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van fossiele diesel.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu