28 november 2022

Bijna 23% minder WW-uitkeringen t.o.v. vorig jaar

In vergelijking met vorig jaar verstrekte het UWV in oktober 22,9% (404) minder WW-uitkeringen t.o.v. oktober vorig jaar. In techniek, ICT, onderwijs en zorg zijn er structureel krappe beroepen.

Onder meer de uitkeringen aan medewerkers klantenservice en telefonisten & receptionisten namen in oktober af. Een kleine toename deed zich voor bij onder andere magazijn- & expeditiemedewerkers, vertegenwoordigers en chauffeurs.

Binnen beroepsgroepen kan de typering voor specifieke beroepen variëren. Op beroepsniveau laat de regionale lijst kansrijke beroepen zien voor welke beroepen werkzoekenden met de juiste kwalificaties in Midden-Holland goede kansen maken. Zoals verwacht heeft het aantal openstaande vacatures halverwege 2022 de top bereikt, maar blijft de spanning op de arbeidsmarkt hoog.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu