18 november 2022

Bijenproject Goudse Hout wint 1.000 euro

in Goudse Hout is een voucher van1.000 euro uitgereikt aan de vrijwilligers van Netwerk Achterwillens, die met deze bijdrage een nestelgelegenheid voor bijen hebben gecreëerd. Gerard Voskuilen ontving de voucher namens de vrijwilligers uit handen van Barbara van der Sar, expert natuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Netwerk Achterwillens heeft met de voucher een bodemnestelgelegenheid voor bijen gerealiseerd. Want bijen en hommels nestelen niet alleen boven de grond onder dakpannen of in bijenhotels, maar ook ìn de grond. Sterker nog, van de circa 360 Nederlandse bijensoorten nestelen er zo’n 250 in de grond. Voor de nestelgelegenheid zijn verschillende bodemsoorten gebruikt om verschillende bijensoorten een passende omgeving te bieden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu