Gepubliceerd 26 januari 2024

Bijeenkomst over windmolens roept veel emotie op

In zwembad H2O in Harmelen werden woensdagavond vijf scenario’s geschetst voor het opwekken van windenergie in polder Reijerscop. Hoe het er straks uit gaat zien, is nog te vroeg om te zeggen maar uit de eerste onderzoeken blijkt dat alle seinen op groen staan. Zo’n tachtig inwoners kwamen luisteren naar hoe de plannen er nu voorstaan. De inwoners uitten hun zorgen die gaan over gezondheid en de waarde van hun koopwoning. Ook zijn er zorgen over het volgelopen stroomnet. Wethouder Jelmer Vierstra (Progressief Woerden) probeerde zoveel mogelijk zorgen weg te nemen. De volgende inwonersavond staat gepland op 6 maart.

Foto: Anneke Bekker

Bron RTV Utrecht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN