Gepubliceerd 23 september 2023

Bierfestival trekt ruim 7.000 bezoekers naar Bodegraven

Het Borefts bierfestival van afgelopen weekeind trok zo’n 7.000 bezoekers naar Bodegraven. Veel bezoekers kwamen met de trein en liepen van het station naar de brouwerij aan de Doortocht. Het bierfestival wordt al sinds 2009 jaarlijks in september georganiseerd door brouwerij De Molen. Het is een internationale bierproeverij waar dit jaar 25 brouwerijen uit 15 verschillende landen aan meededen. Behalve bier was er ook genoeg te eten.


De bezoekers hadden zo’n 35 verschillende nationaliteiten. Er heerste een gemoedelijke sfeer. De waardering voor de verschillende bieren werd door hen genoteerd op een lijst. Om goed te kunnen proeven werd er regelmatig water gedronken. De brouwerij is in 2004 begonnen onder molen De Arkduif maar groeide snel na het winnen van diverse internationale prijzen. De brouwerij is verplaatst naar een grote hal vlak tegenover de molen. Onder de molen is nu alleen nog het café en de winkel gehuisvest.

Tekst Anneke Bekker
Foto’s René Tuithof

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN