Gepubliceerd 27 maart 2024

Bezwaar motorrijders tegen motorverbod Meije is gegrond

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft op advies van de commissie Bezwaar en Beroep op 25 november 2022 besloten het bezwaar tegen het motorverbod in de Meije van Motorrijders Actie Groep (MAG) niet in behandeling te nemen. De MAG heeft het besluit om het bezwaar af te wijzen voorgelegd aan de rechter en die bepaalde 23 oktober 2023 dat de gemeente een nieuw besluit moet nemen omdat het bezwaar ten onrechte is afgewezen. Tot op heden heeft de gemeente geen uitvoer gegeven aan de uitspraak van de rechter. De gemeente laat weten dat het verkeersbesluit van kracht blijft en motoren in het komende motorseizoen nog steeds niet door de Meije mogen rijden.

De rechter heeft uitgebreid toegelicht waarom het verkeersbesluit niet voldoet aan de voorwaarden die de Wegenverkeerswet van 1994 stelt. Op basis van de toelichting blijkt waarom het bezwaar van De MAG gegrond verklaard had moeten worden. Ten eerste ontbreekt een verkeersdeskundige onderbouwing waaruit blijkt dat het voor de verkeersveiligheid noodzakelijk is om motorrijders uit de Meije te weren. Er is ook niet objectief met behulp van metingen vastgesteld of er geluidsoverlast wordt veroorzaakt door motoren.

Het verkeersbesluit is volgens de uitspraak eigenlijk alleen gebaseerd op de enquêteresultaten van een enquête met ondeugdelijke vragen. Een positief advies voor een motorverbod van de politie ontbreekt en uit het evaluatieverslag over de proefperiode blijkt dat de gemeente vooringenomen was.

Lees hier de uitspraak.

Tekst Anneke Bekker

Lees ook Motorverbod Meije blijft van kracht | BR6 Nieuws

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN