Gepubliceerd 20 februari 2024

Bewoners langs Put van Broekhoven bezorgd

Bewoners rond de Put van Broekhoven in Nieuwerbrug zijn bezorgd over het plan om het voormalige zandwingat, als extra waterberging, te gaan gebruiken. Daarnaast wil de eigenaar op het gedeelte tussen de noordelijke oever van de put en de Weijpoort woningen bouwen.

Demonstratie tijdens informatieavond op 30 januari 2024 in Nieuwerbrug

De gevormde werkgroep “Geen prut in de put”  vreest dat er na het slaan van een damwand puin en vervuilde grond en slib als ondergrond voor de fundering zal worden opgebracht. Ook is men bezorgd dat met het noodzakelijk ondiep maken van de put voor waterberging,  dit unieke paradijs en biotoop voor de vele soorten zang- en watervogels zal doen ophouden te bestaan.

Het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil aan de werkgroep openheid van zaken geven. Of het het bouwen van woningen dan ook aan de orde zal komen, is niet bekend.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN